Contacteaza-ne: +40 761 604 538 | E-mail: contact@kaabo.ro

Kaabo Romania respecta prevederile OUG 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) si colaboreaza cu Supercom SA pentru preluarea si reciclarea acestora.

Date de contact:

Supercom SA:

Bucuresti, Str. Gherghitei nr. 23 C, sector 2, Tel:021/2402686, 021/2401570, Fax: 021/2402333, e-mail:secretariat@supercom.ro , aqpm@supercom.ro.

Informaţii pentru utilizatorii  de aparatură electrică şi electronică:
Art. 34/O.U.G. 5/2015
 • (1) Producătorii și distribuitorii sunt obligați să informeze cumpărătorii, în momentul vânzării de EEE, cu privire la costurile colectării, tratării și eliminării în condiții de protecție a mediului, prin evidențierea separată a acestor costuri.

  (2) Costurile menționate la alin. (1) nu trebuie să depășească costurile reale suportate pentru EEE respective, atunci când acestea devin deșeuri.

  (3) Producătorii trebuie să furnizeze utilizatorilor de EEE din gospodăriile particulare informațiile necesare în legătură cu:

  a) obligația de a colecta separat DEEE și de a nu elimina DEEE împreună cu deșeurile municipale nesortate;

  b) sistemele de predare și colectare puse la dispoziția lor, încurajând coordonarea informațiilor despre centrele de colectare existente, indiferent de producătorii sau alți operatori care le-au înființat;

  c) rolul utilizatorilor de EEE din gospodăriile particulare în reutilizarea, reciclarea și alte forme de valorificare a DEEE;

  d) potențialele efecte nocive asupra mediului și sănătății umane ca urmare a prezenței substanțelor periculoase în EEE;

  e) semnificația simbolului din anexa nr. 10.

  (4) Informațiile prevăzute la alin. (3) se furnizează în instrucțiunile de utilizare, cu excepția celor prevăzute la lit. b) care pot fi furnizate și la punctul de vânzare și/sau prin intermediul campaniilor de conștientizare.

  (5) În scopul reducerii la minimum a eliminării DEEE ca deșeuri municipale nesortate și pentru a facilita colectarea lor separată, producătorii sunt obligați să marcheze în mod corespunzător cu simbolul prevăzut în anexa nr. 10 echipamentele electrice și electronice introduse pe piață.

  (6) În cazuri excepționale în care, datorită dimensiunii echipamentului sau funcției acestuia, aplicarea simbolului pe echipament nu este posibilă, simbolul respectiv se aplică pe ambalaj, pe instrucțiunile de utilizare și pe certificatul de garanție al EEE.